Ziggo-analisten trekken uitspraak Verstappen in twijfel: 'Dat zeggen ze allemaal op hun 27e' Opinie
Opinie

Ziggo-analisten trekken uitspraak Verstappen in twijfel: 'Dat zeggen ze allemaal op hun 27e'

Ziggo-analisten trekken uitspraak Verstappen in twijfel: 'Dat zeggen ze allemaal op hun 27e'

In Singapore zei Max Verstappen niet voor het eerst dat zijn carrière in de Formule 1 wel eens sneller voorbij kan zijn dan men denkt, maar aan tafel bij Ziggo Sport vragen analist Rob van Gameren en IMSA-coureur Renger van der Zande zich hardop af of de Red Bull Racing-coureur daadwerkelijk de daad bij het woord gaat voegen. Ze leggen aan de hand van enkele voorbeelden uit waarom het nog geen uitgemaakte zaak is.

Hij werd afgelopen maandag pas 27 jaar, maar toch behoort Verstappen al haast tot het meubilair van de Formule 1. Het is namelijk inmiddels al tien jaar geleden dat de Nederlander voor het eerst aan een officiële F1-sessie deel mocht nemen. In 2014 mocht de drievoudig wereldkampioen tijdens de eerste vrije training van het Grand Prix-weekend in Japan plaatsnemen in de Toro Rosso-bolide van Jean-Éric Vergne en daarin liet hij meteen zijn wat hij in huis had. Nu tien jaar verder heeft Verstappen zich ontpopt tot één van de allerbeste coureurs uit de geschiedenis van de sport.

Analisten trekken uitspraak Verstappen in twijfel

In de meest recente uitzending van het Race Café wordt er dan ook kort aandacht besteed aan de prestaties van Verstappen. De cijfers zijn indrukwekkend te noemen. Waar andere grootheden als Lewis Hamilton en Michael Schumacher op hun 27e respectievelijk zeventien en negentien overwinningen achter hun naam hadden staan, daar staat de teller voor Verstappen al op 61 stuks. Ook heeft de Red Bull-coureur in deze fase meer titels in de koningsklasse van de autosport veroverd. Volgens presentator Rob Kamphues is het echter wel de vraag hoe veel overwinningen en titels er nog zullen volgen. 'De vraag is hoe lang Max (Verstappen, red.) nog doorgaat', doelt Kamphues op de recente uitspraak, die Verstappen deed nadat hij een taakstraf had gekregen voor zijn taalgebruik.

'We zien hem niet tot zijn 45e in de Formule 1 rijden', voegt Kamphues nog toe. Collega Van Gameren zit echter niet te wachten op die discussie en lijkt er ook allerminst van overtuigd te zijn dat Verstappen op korte termijn zijn F1-pensioen aan gaat kondigen. 'Dat weet je niet', reageert hij op de stelling van Kamphues. 'Had je gedacht dat Alonso zo lang door zou gaan?', vraagt hij aan de presentator. 'Of van Hamilton of Räikkönen?', noemt Van Gameren nog twee namen.

IMSA-coureur Van der Zande, die eerder in het programma onthulde na dit seizoen bij het team van Chip Ganassi te gaan vertrekken, valt Van Gameren bij. 'Ze zeggen allemaal op hun 25e of 27e: dat ga ik nooit doen!', doelt Van der Zande op de bewering dat ze niet tot hun veertigste of zelfs langer actief zullen zijn in de Formule 1. De tijd zal leren of Verstappen ook op dit terrein een man van zijn woord is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws