Verstappen weet Chandhok te verbazen: 'Barcelona is een perfect voorbeeld' Opinie
Opinie

Verstappen weet Chandhok te verbazen: 'Barcelona is een perfect voorbeeld'

Verstappen weet Chandhok te verbazen: 'Barcelona is een perfect voorbeeld'

Karun Chandhok vindt dat Max Verstappen in de eerste seizoenshelft heeft aangetoond waarom hij de beste coureur van de grid is. Red Bull Racing heeft op dit moment niet de snelste auto, maar de coureur van de Oostenrijkse renstal weet altijd het maximale uit zijn auto te halen. Chandhok heeft dan ook enkele klassieke Verstappen-overwinningen gezien tijdens de eerste seizoenshelft.

De alleenheerschappij van Red Bull is dit seizoen ten einde gekomen, al leek de concurrentie zich op te moeten maken voor nog een jaar van Verstappen-dominantie. De coureur van de Oostenrijkse renstal won vier van de eerste vijf races en zonder technisch probleem in Melbourne had Verstappen waarschijnlijk de eerste vijf Grands Prix op zijn naam geschreven. Na de Grand Prix van China won de Limburger nog drie races, maar op dit moment maken meer coureurs ieder weekend kans op de overwinning.

Red Bull heeft niet meer de snelste bolide, maar de regerend wereldkampioen heeft nog de leiding in beide kampioenschappen. De voorsprong voor het team is niet meer zo groot, maar Verstappen staat nog comfortabel op de eerste plek bij de rijders. Het is voor Chandhok dan ook niet moeilijk om de beste coureur tot nu toe aan te wijzen. 'Als je mij vraagt wie de beste coureur was in die eerste veertien races, dan moet ik wel Verstappen zeggen', geeft de voormalig Formule 1-coureur aan bij The Fast and the Curious-podcast.

'Er zijn zoveel weekenden geweest waarin Red Bull niet de snelste auto had. Dat gevoel heb ik de afgelopen acht races gehad, maar dan nog scoort hij de meeste punten van iedereen', vervolgt Chandhok. Na de Grand Prix van Miami, die Lando Norris wist te winnen, scoorde Verstappen nog 131 punten. De meest consistente coureur naast Verstappen was echter niet Norris, maar Oscar Piastri, wat aantoont dat het momentum momenteel bij McLaren ligt.

Klassieke Verstappen-overwinning

De Britse renstal heeft echter nog niet heel erg veel gebruik gemaakt van dit momentum. McLaren lijkt op dit moment de snelste auto te hebben, maar dat heeft dit seizoen pas twee overwinningen opgeleverd. De enige race die het team wist te domineren, was de Grand Prix van Hongarije. Na de eerste zege van Norris pakte zelfs Ferrari evenveel zeges als McLaren, terwijl Red Bull en Mercedes beide twee Grands Prix wisten te winnen.

Verstappen heeft in de ogen van Chandhok dan ook aangetoond dat hij kan winnen als hij niet in de snelste auto zit. De oud-coureur heeft dan ook genoten van enkele races van Verstappen. 'Barcelona is een perfect voorbeeld. Hij pakt Norris bij de start, maar hij wordt zelf ook ingehaald door George Russell. Hij wist wat hij moest doen om de race te winnen; hij moest George als een buffer gebruiken. Hoe hij die race heeft opgezet, maakte het een echte Verstappen-overwinning', aldus Chandhok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws