Jordan wijst naar vergadering Mercedes-top: 'Indicatie van de toewijding om Verstappen te krijgen' Opinie
Opinie

Jordan wijst naar vergadering Mercedes-top: 'Indicatie van de toewijding om Verstappen te krijgen'

Jordan wijst naar vergadering Mercedes-top: 'Indicatie van de toewijding om Verstappen te krijgen'

Oud-teambaas Eddie Jordan laat zijn hersenspinsels los op de situatie met Red Bull Racing en Max Verstappen en geeft aan dat Mercedes nog steeds een optie is voor de toekomst. Jordan verwacht dat er een moment gaat komen dat Verstappen besluit om Red Bull te verlaten, maar daarbij weet hij niet zeker of de conspiracies in zijn hoofd hem op een dwaalspoor zetten. Tevens wijst hij naar de vergadering die de Mercedes-top heeft gehad. Het is duidelijk dat Mercedes bereid is om alles op alles te zetten om Verstappen binnen te halen.

De frustraties tijdens de Grand Prix van Hongarije en de tegenvallende performance van de RB20 zorgde weer voor genoeg geluiden in de geruchtenmolen. Het leidde onder andere tot verhalen over Verstappens vertrek bij Red Bull en een mogelijke overstap naar Mercedes: twee verhaallijnen die eigenlijk al een tijdje rondgaan, maar nog steeds niet zijn uitgekomen.

Jordan geeft aan dat de complottheorieën rondzwerven in zijn hoofd, maar hij gelooft wel dat er een moment gaat komen waarop we Verstappen in een Mercedes zullen gaan zien. 'Ik vraag me af of er een samenzwering gaande is', steekt Jordan van wal in de Formula For Succes-podcast, die hij samen met David Coulthard beheert. 'Max rijdt voor Christian, maar Toto heeft heel duidelijk gemaakt dat hij Max in een Mercedes wil hebben tegen 2026, maar nog liever in 2025', zegt de Ier.

'Wanneer mensen zulke opmerkingen maken, dan denk ik: is dit iets dat zich aan het ontvouwen is?' vraagt Jordan zich af. 'Nu is dat waarschijnlijk niet het geval, maar desalniettemin zal het ook door Max' hoofd gaan, want we weten dat zijn vader en Christian niet goed met elkaar door een deur kunnen. Veel hiervan draait om Helmut Marko', kaart Jordan aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

christian horner max verstappen red bull racing hongarije zaterdag 2024
Jordan wijst naar de fricties binnen Red Bull en waar Verstappen mogelijk over nadenkt.

Coulthard ziet een opening, maar twijfelt

Oud-Red Bull-coureur Coulthard laat weten dat de geruchten in de paddock ook gewoon aangeven dat Verstappen een contract heeft bij Red Bull en dat hij volgend jaar gewoon in een Red Bull zal zitten. De laatste tijd zijn er wel een aantal dingen veranderd, waaronder het contract van topadviseur Helmut Marko. De 'Verstappen-clausule' is uit zijn contract gehaald, waardoor de twee heren niet meer aan elkaar gekoppeld zijn. Als Marko vertrekt, betekent dat niet automatisch een vertrek van Verstappen. 'Hij zou naar Mercedes kunnen gaan', zegt Coulthard.

'Hij kan de komende twee jaren niet naar Ferrari, tenzij een van de twee rijders wordt ontslagen', wijst de Schot aan. 'Logischerwijs blijft alleen een overstap naar Mercedes over en Toto is heel open geweest, zoals hij heeft aangegeven, dat Max altijd al een doelwit voor hem is geweest', gaat Coulthard verder. 'Hij is een Grand Prix-winnaar. McLaren heeft twee briljante coureurs. Dus ja, ik zie Max bij Red Bull blijven, maar Mercedes zou een plek kunnen zijn waar hij naartoe kan gaan', denkt Coulthard.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

toto wolff mercedes 2023
Wolff zou er alles aan doen om Verstappen in 2025 al in een Mercedes te krijgen.

Jordan wijst naar Mercedes-vergadering

Wolff steekt zijn interesse in Verstappen niet onder stoelen of banken, maar de Nederlander zelf blijft herhalen dat hij Red Bull niet zomaar kan verlaten omdat ze op dit moment niet de snelste auto heeft. 'We mogen ook niet uit het oog verliezen dat Toto een vergadering heeft gehad in Monaco met Jim Radcliffe van INEOS en Ola Källenius en dat ze samen een oorlogskas hebben samengesteld om de mogelijkheid van een salarisverplichting voor Max te dekken', neemt Jordan over.

'En Max is zich daarvan bewust. Ik weet niet zeker of hij bij die vergadering was, maar dat geeft een indicatie over de toewijding van Wolff.' Volgens sommige bronnen zou Mercedes hem een behoorlijke geldsom, van meer dan honderd miljoen, hebben geboden om Verstappen over te halen. Het geld boeide de drievoudig wereldkampioen echter niet, het gaat hem om het hebben van de snelste auto, en die heeft Mercedes nog steeds niet op elke baan. 'Maar we moeten de komende jaren niet verrast zijn als we Max opeens in een Mercedes-bolide zien', aldus Jordan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws