BBC-journalist duidelijk over Ferrari-deelname Hamilton aan Abu Dhabi-test: 'Dat is niet mogelijk' Opinie
Opinie

BBC-journalist duidelijk over Ferrari-deelname Hamilton aan Abu Dhabi-test: 'Dat is niet mogelijk'

BBC-journalist duidelijk over Ferrari-deelname Hamilton aan Abu Dhabi-test: 'Dat is niet mogelijk'

Lewis Hamilton maakt in 2025 de overstap naar Ferrari en na twaalf jaar in een bolide van Mercedes te hebben gereden, zou het zeer welkom zijn voor de 39-jarige Brit als hij direct na het huidige seizoen tijdens de Abu Dhabi-test alvast de eerste meters voor zijn nieuwe werkgever zou kunnen maken. Maar hoe realistisch is dit scenario eigenlijk? BBC-journalist Andrew Benson kan daar heel duidelijk over zijn en hij stelt dat Hamilton zich geen illusies hoeft te maken.

In de nadagen van zijn carrière ziet Hamilton zijn jongensdroom om ooit in de kleuren van Ferrari te rijden alsnog uitkomen. Na twaalf seizoenen bij Mercedes achtte de Brit de tijd rijp om een sprong in het diepe te wagen. De zevenvoudig wereldkampioen werkte immers zijn hele Formule 1-carrière samen met Mercedes, ook in zijn tijd bij McLaren, waar het Duitse merk ook de motoren leverde. Volgend jaar zal Hamilton dus voor het eerst in zijn F1-carrière met een andere krachtbron op het circuit verschijnen.

Maar de verandering blijft echter niet beperkt tot het rijden met een andere motor, Hamilton zal ook met een nieuwe groep mensen gaan samenwerken. Zelfs de vertrouwde stem van zijn race-ingenieur Peter Bonnington zal volgend jaar niet langer in zijn oren klinken. Er zal veel veranderen voor Hamilton en het zal dus even wennen zijn voor de meervoudig wereldkampioen.

Is het mogelijk om eerder bij Ferrari in te stappen?

Gezien alle veranderingen zou het voor Hamilton zeer wenselijk zijn om al tijdens de Abu Dhabi-test, die traditiegetrouw meteen in de week na de laatste race van het seizoen op hetzelfde circuit wordt afgewerkt, in actie te kunnen komen voor Ferrari. Maar is dit überhaupt mogelijk? Benson kan daar in een Q&A voor BBC Sport heel duidelijk over zijn. 'De kans dat dit mogelijk is, is nul procent', stelt de Britse journalist dat Hamilton en Ferrari zich geen illusies moeten maken.

'Hamilton staat tot het einde van het jaar onder contract bij Mercedes en zij zeggen dat hij aan het einde van het seizoen niet voor Ferrari kan testen', stelt Benson, die vervolgens uitlegt waarom dit niet mogelijk is. 'Na twaalf jaar samen, en achttien jaar met Mercedes-motoren, hebben ze samen nog veel promotie- en afscheidswerk te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws