Onbegrip over uitbarsting Hamilton: '1500 man werken zich de ballen uit de broek' Formule 1
Formule 1

Onbegrip over uitbarsting Hamilton: '1500 man werken zich de ballen uit de broek'

Onbegrip over uitbarsting Hamilton: '1500 man werken zich de ballen uit de broek'

Gisteren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk ging het regelmatig over het overschrijden van de witte lijnen, waarbij verschillende coureurs bijklusten als rijdende rechter of als commentator. De wedstrijdleiding bleek het te druk te hebben om alle 1200 mogelijke overtredingen te verwerken, en een van de hoofdverantwoordelijken daarvoor was Lewis Hamilton.

Pas laat op de avond trad de wedstrijdleiding naar buiten met een aangepaste uitslag, waarbij Hamilton terugviel van de zevende naar de achtste plek. Het valt overigens goed te begrijpen dat de stewards het niet bij konden houden: gemiddeld vond om de vier seconden een mogelijke overtreding plaats. Met 1200 mogelijke overtredingen, gemaakt door twintig coureurs, waren de coureurs gemiddeld verantwoordelijk voor zestig momenten die onderzocht moesten worden, bijna één moment per ronde, per coureur dus.

Uiteindelijk onderzocht de wedstrijdleiding ook in de avonduren niet alle coureurs, maar vooral de veelplegers. Hamilton was tijdens de race de eerste die op het strafbankje moest plaatsnemen. Na zeventien ronden had de 38-jarige Brit al een straf te pakken, waarna hij de rest van de race vooral fouten van andere coureurs doorgaf, en zich opwond over het feit dat zijn collega's geen straffen kregen. Volgens Hamilton was het onmogelijk om zijn auto op het circuit te houden, nadat ze ervoor gekozen hadden om met veel te weinig voorvleugel te rijden. De onvrede van Hamilton zorgde er zelfs voor dat Toto Wolff zich bij zijn coureur meldde. 'Die hebben nog wel even een gesprekje nodig', reageert commentator Olav Mol dan ook gevat bij het Race Café van Ziggo Sport.

Respectloos voor de werknemers op de fabriek

'Je hebt 1500 man thuis in Engeland zitten, die zich ook de ballen uit de broek werken om die auto op te bouwen', legt coureur Robert Doornbos uit dat zij er niet vrolijk van worden als Hamilton de auto blijft afkraken. 'Het is geen goede auto, maar je bereikt er niks mee om dat á la Lewis Hamilton te roepen over de radio: This car is slow.' Op een gegeven moment had teambaas Wolff er genoeg van en zei hij tegen Hamilton: 'Ja, we weten dat de auto langzaam is. Rij nou maar gewoon.'

'Schandalig', vindt Mol. Daar is Doornbos het mee eens. 'Hij zegt dat de auto niet instuurt, en hij daarom problemen met de track limits heeft. Dat is natuurlijk lulkoek. Dan moet je wat eerder remmen, en wat meer sturen, en wat meer van je banden vragen. Hij houdt het niet bij (qua snelheid, red.). Oké, de auto is niet snel genoeg, maar dat Toto dat dan moet zeggen... Het is wel terecht dat hij dat zegt', vindt de Rotterdammer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws