Dat de rijders in de Formule 1 tijdens een wedstrijd volledig gefocust moeten zijn is logisch, maar ook buiten een F1-race wordt er veel van hen verwacht. Wij zetten de vijf belangrijkste verplichtingen van Formule 1 coureurs naast het racen voor je op een rij.
1. De Formule 1 coureurs moeten er zijn voor de media
Alles wat er in de Formule 1 gebeurt is nieuws en dus worden de coureurs regelmatig om commentaar gevraagd. De FIA bepaalt dat zij voor en na kwalificaties en races beschikbaar moeten zijn voor de pers en ook de teams en sponsoren plannen regelmatig persmomenten met de coureurs.
Daarbij moeten zij op hun woorden letten. Zo gaf de FIA Max Verstappen een taakstraf voor het gebruik van een scheldwoord tijdens een persconferentie. Ook gebruiken allerlei partijen elk nieuwtje. Zo kan een concurrent verwarring zaaien en kunnen fans informatie gebruiken voor online wedden op de F1 met VBET Nederland. Ook beïnvloeden uitspraken in de media de relatie met stewards. Zo had de inmiddels ontslagen Johnny Herbert het regelmatig aan de stok met de familie Verstappen.
2. Fysieke en mentale training is steeds belangrijker
Door de hoge snelheden tijdens de race ontstaan er sterke G-krachten die op het lichaam van de coureur werken. Ook de nekspieren krijgen het zwaar te verduren. De benodigde weerstand van een coureur is dan ook gelijk aan die van een astronaut. Om die lichamelijke kracht te ontwikkelen moeten zij naast races dan ook intensief fysiek trainen.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Daarnaast zijn Formule 1-coureurs natuurlijk ook beroemdheden. Zoals we vertelden volgt de pers elke stap en de prestatiedruk is enorm. Daarom krijgen de F1-piloten naast de races en fysieke trainingen ook steeds vaker mentale begeleiding en coaching.
3. F1 coureurs trainen virtueel in de simulator
Door de vele races (24) in het seizoen en de dagen die afvallen wegens reizen is er niet veel tijd om ieder circuit echt te leren kennen. Daarom trainen coureurs met geavanceerde simulators om het parcours te leren kennen. Ook levert het virtuele racen data op zodat zij nieuwe afstellingen kunnen testen en het team aan de slag kan met de feedback.
Ook dat gaat vaak niet onopgemerkt. Zo was er in 2024 sprake van dat Max Verstappen een sim race verbod zou krijgen tijdens raceweekenden om zijn concentratie te verbeteren (dit bleek niet waar). Daarnaast zien mensen die meekijken als Verstappen zijn simulatorraces streamt regelmatig zijn bonusdochter Penelope in beeld die hem soms komt halen voor een spelletje of een kop thee.
4. Zakelijke verplichtingen voor sponsoren en het team
De sponsoren en teams investeren enorme bedragen in de Formule 1 en de coureurs kunnen daar met hun bekendheid een hoop van terug verdienen. Dit kunnen zij doen door te verschijnen op sponsorevenementen en teamdagen, maar ook door samen te werken met grote merken en rollen te spelen in reclamecampagnes.
Zo kwam Max Verstappen in 2016 de boodschappen van een grote supermarktketen bezorgen in zijn Formule 1-wagen. Ook ging hij voor Heineken aan het 0.0-bier. Allemaal leuk en lekker, maar natuurlijk ook tijdrovend.
5. Strategisch overleg en technische feedback
Natuurlijk is e voor en na elke race technisch overleg nodig om feedback te verzamelen en de volgende race voor te bereiden. De input van de coureur is daarbij belangrijk, want op basis van zijn ervaringen tijdens de race moet de afstelling van de F1-auto verbeterd worden.
Ook is het nodig om de omstandigheden rondom een komende race te analyseren tijdens en na de kwalificaties zodat op het laatste moment nog een technisch voordeel gehaald kan worden.
Als jij je net zo verdiept in elke race als de coureur kun je die kennis verzilveren door online te wedden op de F1 met VBET Nederland.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties