Britse media fikken Verstappen af na FIA-debacle, wereldkampioen afgeschilderd als 'Mad Max' Opinie
Opinie

Britse media fikken Verstappen af na FIA-debacle, wereldkampioen afgeschilderd als 'Mad Max'

Britse media fikken Verstappen af na FIA-debacle, wereldkampioen afgeschilderd als 'Mad Max'

Er was wederom een hoop te doen rondom Max Verstappen in Singapore. Nadat de FIA-president zich had uitgesproken over scheldpartijen over de boordradio, riep Verstappen dat zijn auto ‘fucked’ was in de persconferentie. Dit nam de FIA hem niet in dank af, hij kreeg namelijk een taakstraf. Naar aanleiding hiervan reageerde Verstappen hierna enkel met korte antwoorden tijdens de persconferentie. De Britse media hebben hier ook een duidelijke mening over.

Recent was er een hoop te doen over de framing van Verstappen richting de Britse media. Adrian Newey vertelde dat zenders als Sky Sports ‘verantwoordelijk’ zijn voor het negatieve beeld van de Nederlander. Na het gedoe in Singapore stonden de Britse kranten ook weer klaar om hun zegje te doen. The Sun refereerde aan de drievoudig wereldkampioen als ‘Mad Max’.

De kop van het artikel luidt: ‘Mad Max Verstappen weigert vragen te beantwoorden na scheldpartij’. Verder in het artikel kiest de redactie van The Sun ervoor om geen kant te kiezen, wel werd er benadrukt hoe Norris en Hamilton zich bij Verstappen voegden in de discussie tegen de FIA.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull racing max verstappen singapore gp zondag 2024 23
Verstappen in actie in Singapore

Verstappen was het duidelijk niet eens met de beslissing van de FIA en benadrukte dat dit hem aan het twijfelen brengt over zijn toekomst in de koningsklasse. The Independent omschrijft ook een eigenwijze coureur. ‘Na de kwalificatie kwamen er slechts enkele woorden uit de Nederlander, vandaar ook zijn keuze om met alle journalisten buiten de persconferentie om te spreken,’ omschrijft de krant. ‘Na de race ging Verstappen door met antwoorden met zo’n laag mogelijke betrokkenheid tijdens de persconferentie, om vervolgens buiten de vragen wel uitgebreid te beantwoorden.’

Twijfels over Verstappens reactie

The Independent zag ook hoe Hamilton achter zijn voormalig rivaal stond. ‘Ook Hamilton zag hoe Verstappen gestraft werd en benadrukte dat de Nederlander maling moest hebben aan de straf. De FIA heeft nog niet gereageerd op de acties van Verstappen. Dit heeft de Nederlander ook aan het twijfelen gebracht over zijn toekomst in de sport. Hij denkt dat de FIA niet eens door zou hebben dat ze een wereldkampioen kunnen verliezen,’ stelt de Britse krant.

Verstappen vertelde dat dit soort zaken de energie uit hem zuigen. Dit zou invloed kunnen hebben op zijn toekomst in de Formule 1. ‘Ik weet niet hoe serieus ze dit soort dingen nemen, maar op een gegeven moment is genoeg gewoon genoeg,’ stelt Verstappen. ‘Alles gaat gewoon door, ook zonder mij, dus dat is voor mij geen probleem.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws