Connect with us

Williams had beloofd Bottas te laten gaan

Foto: Mercedes content pool

Formule 1

Williams had beloofd Bottas te laten gaan

Claire Williams verduidelijkt tegenover Autosport dat ze zich aan haar belofte heeft gehouden ten opzichte van Valtteri Bottas. De teambaas vertelt dat Ferrari eerder interesse toonde in de Fin, maar dat ze het toen hebben tegen gehouden. Bij een volgende grote renstal zou ze hem wel laten gaan.

‘Valtteri is altijd belangrijk geweest voor Williams. Hij heeft het soort passie die je in een coureur hoopt vinden omdat hij altijd het beste uit de auto haalt en voor de winst gaat’, begint ze. ‘Maar waarom zou je een coureur dwingen om in jouw auto te rijden? Dat werkt niet. We hebben Valtteri een keer in de weg gestaan toen Ferrari voorbijkwam en ik heb hem toen beloofd dat het hem niet nog een keer zou overkomen. En ik kom mijn belofte na.’

Williams is benieuwd hoe Bottas het gaat doen bij Mercedes. ‘Hij heeft een geweldige kans gekregen en het wordt interessant om te zien hoe goed hij zal presteren’, aldus de teambaas. Bij Mercedes moet de 24-jarige coureur de strijd aangaan met Lewis Hamilton, die afgelopen seizoen net aan het kortste eind trok na een spannende strijd met ploeggenoot Nico Rosberg. (Foto: Mercedes Content Pool)

 

More in Formule 1

Facebook

Populair

To Top