Connect with us

Hamilton: ‘New York zou geweldig zijn om te racen’

Formule 1

Hamilton: ‘New York zou geweldig zijn om te racen’

UBS heeft vrijdag om 18.00 uur een livegesprek gehad met Lewis Hamilton. We hebben de uitzending, die meer dan een half uur duurde, op een rijtje gezet voor zover mogelijk.

Hamilton over Valtteri Bottas als ploeggenoot. ‘Ik ben niet heel veel bezig met dat Bottas erbij komt. Er is altijd een ploeggenoot, mijn doelen blijven hetzelfde. Er zitten ook nog veel meer mensen in het team he, wel duizend mensen. Als ik mijn hart volg, dan is dat goed voor het team. Maar het is interessant om te zien hoe Bottas het gaat doen. Hoe hij zal omgaan met de druk?’

Nico Rosberg stopte in december met Formule 1. Wat zou Hamilton doen als hij stopt? ‘Ik blijf niet rondhangen op het circuit. Dan ga ik denk ik wat anders doen, iets waar ik mezelf weer volledig kan uitdagen. Ik denk niet dat ik dan nog bij de Formule 1 blijf hangen.’

Hamilton over de eigenaardigheid van Daniel Ricciardo dat hij na een overwinning uit zijn schoen drinkt. ‘Ik ga echt niet uit mijn schoen drinken hoor. Zeker niet als mijn zweet er allemaal in zit. Weet je hoe heet het is in die auto? Daar ga ik niet uit drinken hoor. No way!’

Liberty Media wil graag meer races in de Verenigde Staten in de toekomst. De 32-jarige coureur van Mercedes is het daar mee eens. ‘New York, dat zou geweldig zijn. Ik ben voor meer races in de VS’, stelt de drievoudig wereldkampioen. ‘Het probleem nu is dat we soms ergens rijden waar gewoon helemaal geen fans zijn. Daar wil ik liever niet rijden, dan ga ik liever naar Silverstone, waar het nu geweldig is. We moeten racen waar de fans zijn.’

Verder vindt de Brit dat het publiek dichtbij de baan moet zitten. ‘Als je kijkt naar Nascar, dat is mooi. Je moet niet met een verrekijker in het publiek zitten om de race te kunnen volgen’. Vegas zou ook mooi zijn. ‘Maar ik denk niet dat er daar veel van racen terecht gaat komen’, lacht Hamilton.

Lewis Hamilton live

Continue Reading
You may also like...

More in Formule 1

Facebook

Populair

To Top